O podjetju

Podjetje Elektro Štumpfl, d. o. o., že 50 let uspešno uresničuje projekte s področij elektroinštalacij, elektrifikacije plovil in sestave NN-razdelilcev. V tem času smo se razvili iz popoldanske dejavnosti v sodobno mednarodno podjetje z močno ekipo strokovnih sodelavcev.

Odlikujejo nas visoka kvaliteta in širok nabor izdelkov, s katerimi uspešno izvajamo celovite projekte. Naše kvalitete so hitra odzivnost, prilagodljivost zahtevam kupcev, inovativnost in mednarodne izkušnje.

Smo zanesljiv in zaupanja vreden poslovni partner podjetij Schrack Technik, Victron Energy in Fischer Panda.

1969

Albert Štumpfl prične ob redni službi pri EVU v okviru popoldanske obrti popravljati elektromotorje in druge električne naprave

1977

Selitev v nove prostore v centru Slovenj Gradca predstavlja razmah v poslovanju. Glavne dejavnosti: izdelava elektroinštalacij in razdelilcev, servis oljnih gorilnikov, zamrzovalnih skrinj, ročnega električnega orodja in malih gospodinjskih aparatov. Število zaposlenih naraste na 18.

1983

V podjetju se po uspešno končanem študiju zaposli sin Tomo. Dejavnost se razširi na področje strojegradnje in krmiljenja električnih naprav.

1989

Vgradnja prvega mikroračunalnika v stroj za razrez kovin in prva digitalna krmilja strojev. Ustanovitev enega izmed prvih podjetij v regiji (d. o. o.).

1991

Ustanovitev podjetja z mešanim kapitalom SCHRACK ENERGIETECHNIK, d. o. o. (lastniški delež v odstotkih: 51 : 49).

2001

Začetek nove dejavnosti na področju navtike – izdelava kabelskih snopov za jadrnice

2002

Nenadna smrt Alberta Štumpfla; vodenje podjetja prevzame snaha Petra Štumpfl, tehnične zadeve pa kot zunanji sodelavec sin Tomo Štumpfl

2003

Reorganizacija podjetja z jasno strategijo na področjih sestavljanja razdelilcev, elektroinštalacije in izdelave električne opreme za plovila

2008

Selitev v nove, sodobno opremljene prostore v industrijski coni Pameče pri Slovenj Gradcu. Naložbo smo uspešno dokončali s pomočjo Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja.

2009

Dosežemo zavidljiv uspeh na področju elektrifikacije plovil. Opremljamo znane proizvajalce plovil, kot so Elan Marine, Pičuljan Marine, Sas Vektor, Salona boats, Seaway, Mondial 54, Art of kinetik, Elan motorni brodovi.

2010

Prejmemo zlato priznanje GZS Območne zbornice Koroške za inovacijo Y-priključek.

2011

Žalostno leto zaradi izgube našega vizionarja Toma Štumpfla. Podjetje kljub izgubi nadaljuje s svojim poslanstvom in delom – zaveza, ki jo daje ustanoviteljema in sodelavcem.

2013

Pomlajujemo ekipo, izobrazimo dva mentorja za prenos znanja mlajšim sodelavcem in dijakom. Kontinuirano vlagamo v posodabljanje opreme. Vsako leto razstavljamo na svetovnem navtičnem sejmu opreme v Amsterdamu.

2019

V podjetju obeležimo 50 let obstoja in uspešnega delovanja podjetja. Vključimo se v projekt Aktivna podjetja, ki promovira zdravje in gibalne aktivnosti.

2022

V Elektro Štumpfl dosežemo nove poslovne mejnike: izvedli smo digitalizacijo proizvodnega in poslovodstvenega procesa ter z do sedaj najvišjim številom zaposlenih dosegli najvišji promet na letni ravni.