Fischer Panda

Fischer Panda

Generatorji Fischer Panda so namenjeni uporabi v vozilih, plovilih in bivalnih objektih. Zaradi izjemne zanesljivosti in kvalitete jih uporabljajo tudi za vojaške namene.
Z uporabo naprednih materialov in tehnologij so v podjetju Fischer Panda razvili visokokakovostne in okolju prijazne generatorje, ki jih odlikujejo majhne dimenzije, nizka teža in nizek nivo hrupnosti.

Generatorji so nameščeni v posebno zvočno izolirano kapsulo, ki izrazito zmanjša hrup in vibracije ob njihovi uporabi. Njihova kompaktna zgradba omogoča enostavno montažo v še tako majhne prostore na plovilih ali vozilih.

Generatorji so idealen vir napajanja za najzahtevnejše porabnike, kot so električni kompresorji, klimatske naprave in kompleksni električni sistemi. Zaradi raznolikosti električnih sistemov je na voljo 200 različnih modelov generatorjev. Njihova moč variira od 3 do 50 kW. Posebej zanimiva je linija i-Series z razsmerniško tehnologijo. Ta linija generatorjev proizvaja le toliko energije, kolikor je trenutno potrebuje električni sistem. Če se v sistem vključi nov električni porabnik, generator poišče novo delovno točko delovanja in poveča proizvodnjo električne energije. V primeru zmanjšanja porabe električne energije v sistemu generator samodejno zmanjša hitrost vrtenja in posledično proizvodnjo električne energije. Tovrstni način obratovanja izrazito zmanjša emisije izpušnih plinov in porabo goriva.

Od leta 2000 Fischer Panda nudi tudi dizelsko-električne pogonske sisteme za plovila, ki omogočajo plovbo z električnim pogonom brez emisij izpušnih plinov in hrupa. Uporabnik se lahko odloči, ali bo pogonski sistem napajan zgolj iz baterij ali bo deloval v kombinaciji z električnim generatorjem.

Fotografije