Elektrifikacija potovalnega kombija

Elektrifikacija potovalnega kombija

Izpeljali smo še en projekt s področja električnih instalacij v vozilih. 

 

Pred dvema mesecema smo do konca izpeljali nov projekt s področja električnih instalacij v vozilih.

Naša sodelavca Rok in Marko sta stranki 4bart4 v njihov kombi znamke Mercedes Benz Sprinter (4-kolesni pogon), vgradila sistem za preskrbo z elektriko, ki jo za pravilno delovanje potrebuje potovalni kombi. Na plošči dimenzij 100 x 170 cm je vgrajena vsa elektronika, ki služi za preskrbo z električno energijo končnih porabnikov in za pravilno komunikacijo vseh sistemov v vozilu. Dotični sistem pridobiva električno energijo s kombinacijo ene 12,8V litij-ionske baterije s kapaciteto 200Ah in solarnih panelov. Solarni paneli dovajajo električno energijo s pomočjo sonca, mreže elektronike in s pomočjo alternatorja. Baterije pa je treba vsake toliko časa napolniti v kampu ali na kateri drugi, za to primerno opremljeni točki. Energetski sistem, ki smo ga zasnovali in vgradili je primeren za 12 oziroma 230 voltne porabnike in deluje s 3 kW nazivne moči. Sama plošča je izredno praktična saj je na njej pritrjena vsa potrebna elektronika in se lahko hitro in enostavno vgradi v katerokoli potovalno vozilo (avtodom, bivalni kombi ali prikolica).

Marko in Rok sta v sistem vgradila naslednje visoko kakovostne komponente proizvajalca Victron Energy, ki jih najdete tudi v naši spletni trgovini:

 

Zasnovan sistem, opremljen z baterijami, solarnimi paneli in visoko kakovostno elektroniko, omogoča popolno energetsko neodvisnost, plošča pa, zaradi vključenosti vse potrebne elektronike in enostavne montaže, za stranke predstavlja elegantno in skorajda instant rešitev potreb po električni preskrbi na poti do njihovih najljubših izletniških točk.

Fotografije