Obnova energetske centrale Metron

Obnova energetske centrale Metron

Dolgoletni stranki smo pomagali po uničujočem požaru

 

Po katastrofalnem požaru, ki je do neprepoznavnosti požgal gospodarsko poslopje, kjer je bil nekoč tehnični center naše dolgoletne stranke Metron Inštitut, smo priskočili na pomoč in stranki priskrbeli vso Victron Energy opremo, ki je v požaru pogorela.

Podjetje, ki se ukvarja z raziskovanjem sistemov trajnostne električne energije je v iskanju najbolj optimalnih kombinacij velikokrat zamenjalo elektrotehnične komponente in prišlo do spoznanja, da so za njihove potrebe najbolj primerne komponente podjetja Victron Energy.

Staro gospodarsko poslopje, ki je nekoč služilo kot lokacija tehničnega centra Metron, je bilo, ko je izbruhnil požar, še vedno v uporabi kot energetska centrala za sosednjo stanovanjsko hišo. Požar je sicer izbruhnil v zgornjem nadstropju starega gospodarskega poslopja zaradi 50 let stare napeljave na podstrešju, vendar se je kasneje razširil tudi v spodnje nadstropje, kjer je bila energetska centrala. Približno polovica od skupaj 250 kWh baterij je bila pri požaru poškodovana ali pa je pogorela, polovica pa je požar prestala dokaj nepoškodovana. Inverterji s skupno močjo 45 kW skupaj z vgrajenimi sistemi in komponentami, ki so bili nameščeni višje so pogoreli do neprepoznavnosti. Od Multiplus inverterjev je ostalo samo ožgano ohišje, komunikacijska enota Cerbo GX je popolnoma pogorela.

Podjetju smo na pomoč priskočili z dodatnim popustom za naslednje Victron Energy komponente:

3x Quattro 48/15000/200-100/100

1x Cerbo GX

1x GX Touch 70

1x MPPT RS 450/200

1xMPPT RS 450/100

 

Pol leta po požaru je Metron Inštitut obnovil energetsko centralo in vzpostavil nov sistem, ki sedaj sestoji iz  treh Quattro 15kVA polnilec-inverter vezanih v  trofazni sistem z enim MPPT RS 450/100 in enim MPPT RS 450/200. SOC kalkulacija se izvaja s pomočjo pametnega vzporednega upornika, omrežni vhod pa nadzoruje in meri trofazni CarloGavazzi meter. Baterijska banka lastne izdelave ima kapaciteto 120 kWh in je sestavljena iz LifePo4 celic. Lastne izdelave pa je tudi BMS sistem, ki nadzoruje in upravlja njeno delovanje.

 

Podjetju čestitamo za vztrajnost, trud in uspešno obnovo energetske centrale!

 

 

Fotografije