Projekt "Otroci vrtnarji"

Projekt

Finančno smo podprli družbeno angažiran projekt »Otroci vrtnarji«

 

»Otroci izgubljajo stik z naravo.« in »Otroci so naše največje bogastvo.« sta bili dve trditvi, ki sta nas prepričali, da smo finančno podprli družbeno angažiran projekt, katerega cilj je pri otrocih povečati empatijo do narave.

Za izvedbo projekta smo finančno podprli projekt, ki ga koordinira podjetje GARTLING Vlasta Grabec s.p., kjer so poleg svoje redne dejavnosti urejanja vrtov zasnovali in izvedli širši družbeno angažiran projekt s katerim želijo otrokom med 5 in 10 letom starosti preko učenja vrtnarjenja ter uporabo lastnih lesenih vrtičkov približati naravo ter vzgojiti empatijo zanjo.

55 lesenih vrtičkov za otroke so izdelali dijaki lesarstva na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta ter Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka. Vrtičke bodo v aprilu in maju prejeli vrtci, osnovne šole in varstveno-vzgojni zavodi. Poleg vrtičkov bodo izobraževalne ustanove prejele vso opremo potrebno za vrtnarjenje (zemljo, orodja, sadike ter semena). S tem bo otrokom omogočeno zabavno spoznavanje narave, rastlin in vrtnarjenja.  

Projekt smo z veseljem podprli in se veselimo vseh nadaljnjih aktivnosti v sodelovanju s podjetjem Gartling Vlasta Grabec s.p.

 

Fotografije