Referenca: Plezalni center Prevalje

Referenca: Plezalni center Prevalje

Na kratko o eni izmed naših bolj unikatnih referenc

Naši sodelavci na terenu so v drugi polovici lanskega leta zaključili elektro instalacije na eni izmed naših bolj unikatnih referenc.

Elektro instalacije so izvedli v Plezalnem centru Prevalje, ki je zaradi številnih dvoran različnih dimenzij in visokih sten predstavljal svojevrsten izziv. Plezalni center Prevalje je največji in najbolj moderen plezalni center na Koroškem in ponuja dejavnosti tako za začetnike kot izkušene plezalce ter za mlade in malo manj mlade plezalne navdušence.

Center obsega 2200 m2 plezalnih površin in zunanjo ferato, na njegovi strehi pa se nahajajo solarni paneli in astronomski observatorij. Stičišče za plezalne navdušence ponuja stene za težavnostno, hitrostno in balvansko plezanje, začetniški poligon ter stene za trening moči in koordinacije. Najvišja plezalna stena, ki je namenjena profesionalnim plezalcem meri v višino 18m.

Naložba v center je bila vredna 5 milijonov evrov, z njim pa upravlja Koroški plezalni klub. Z gradnjo centra se občina Prevalje nadeja tudi izboljšanja gibalne sposobnosti otrok in mladine ter obiska iz sosednjih regij oziroma celotne Slovenije.

Vabljeni k ogledu fotogalerije!

 

 

Vir: Koroške novice, 9. 12. 2023 in arhiv Elektro Štumpfl d.o.o.